16.3.2021. 15:25
Osim što je ukusno, meso šarana sadrži vitamine, minerale i omega-3 masne kiseline, pa ga je preporučljivo konzumirati kad god ste u prilici. Ako ne znate kako biste ga pripremili, naš kuhar ima jednostavan recept.
Sastojci:
600 g odrezaka od šarana
300 g pelat paradajza
50 g putera
3 češnja bijelog luka
½ limuna
svježi peršun
so
bijeli biber u zrnu
lovorov list
U Tefal dubljoj i široj tavi rastopite puter, pa dodajte pelat paradajz. Ubacite sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, te bijeli biber u zrnu, pola limuna zajedno s koricom, te lovorov list. Po želji posolite. Lagano promiješajte i pustite da umak proključa.
Tada dodajte odreske ribe, tavu poklopite, smanjite vatru i sve krčkajte oko pola sata uz povremeno pomjeranje tave. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.