18.3.2021. 15:28
Za razliku od pilećeg, pureći vrat je ozbiljan komad mesa, pa se može napraviti ukusno i okrepljujuće varivo.
Sastojci:
400 g purećeg vrata
150 g mješavine mahunarki i žitarica
1 luk
1 mrkva
200 ml paradajz sosa
so
biber
Najprije izdinstaje sitnije nasjeckan luk, pa dodajte mrkvu izrezanu na kockice. Zatim, ubacite pureće vratove, posolite i pobiberite, pa sve dinstajte oko 5 minuta. Tada ulijte paradajz sos, pa pustite da proključa.
Na kraju dodajte mješavinu mahunarki i žitarica (grah, leća, grašak, ječam, itd.), te ulijte pola litre tople vode i krčkajte na laganoj vatri oko pola sata. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.