18.3.2021. 15:28
Kuhani pureći vrat
Za razliku od pilećeg, pureći vrat je ozbiljan komad mesa, pa se može napraviti ukusno i okrepljujuće varivo.
Sastojci:

400 g purećeg vrata
150 g mješavine mahunarki i žitarica
1 luk
1 mrkva
200 ml paradajz sosa
so
biber

Najprije izdinstaje sitnije nasjeckan luk, pa dodajte mrkvu izrezanu na kockice. Zatim, ubacite pureće vratove, posolite i pobiberite, pa sve dinstajte oko 5 minuta. Tada ulijte paradajz sos, pa pustite da proključa.

Na kraju dodajte mješavinu mahunarki i žitarica (grah, leća, grašak, ječam, itd.), te ulijte pola litre tople vode i krčkajte na laganoj vatri oko pola sata. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana