14.4.2021. 11:15
Malo drugačiji kolač od sira
Iz ruku našeg kuhara stiže još jedan slatkiš ugodan oku i prijatan stomaku. Malo drugačiji kolač od sira je prava poslastica!
Sastojci:

biskvit:
4 jaja
80 g šećera
100 g brašna
50 g kakao praha
½ vrećice praška za pecivo
50 ml ulja

krema:
250 ml vrhnja za slag
600 g krem sira (abc, mascarpone i sl.)
200 g šećera u prahu
400 g mljevenog keksa (petit beure, plazma i sl.)

Uz Tefal multipraktik pravljenje kolača je zaista lagan zadatak. Najprije ubacite bjelanca, pa nakon par minuta dodajte šećer i nastavite miksati. Zatim, dodajte žumanca. Kada se jaja povežu uspite kakao prah i šećer u prahu, te prašak za pecivo. Na kraju, ulijte ulje i miksajte dok se sve ne sjedini.

Smjesu izlijte u tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Dok se biskvit peče, napravite kremu.

U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag i ostavite sa strane. Nakon toga, ponovo u Tefal multipraktiku pjenasto izmiksajte sir i šećer u prahu. Na kraju sjedinite ove dvije smjese, pa u njih umiješajte mljeveni keks. 

Kremu ravnomjerno rasporedite po biskvitu, pa kolač dobro ohladite. Servirajte ga sa malo kakao praha ili narendane čokolade po vrhu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana