6.5.2021. 11:41
Mladi kupus nema jak miris i pomalo je slatkast, pa će ga rado jesti i oni koji nisu ljubitelji kupusa. A još kada je tu i teletina, onda je ovo jelo koje se mora probati!
Sastojci:
500 g teletine
1 glavica mladog kupusa
1 glavica ljubičastog kupusa
400 pelata paradajza
1 l goveđeg temeljca
1 luk
1 mrkva
3 češnja bijelog luka
1 kašika paradajz koncentrata
curry prah
mljevena crvena paprika
svježi peršun
so
biber
Teletinu isijecite na malo veće zalogaje, pa je blago zapržite. Potom, dodajte krupnije izrezan luk i kolutiće mrkve. Dinstajte sve oko desetak minuta, pa dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i začine (so, biber, curry prah, mljevenu crvenu papriku). Umiješajte i kašiku koncentrata paradajza, pa stavite kupus koji ste isjekli na četvrtine.
Preko kupusa izlijte pelat i goveđi temeljac, sve pospite sitno sjeckanim svježim peršunom i krčkajte poklopljeno oko sat vremena. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.