6.5.2021. 11:41
Šareni kupus s mesom
Mladi kupus nema jak miris i pomalo je slatkast, pa će ga rado jesti i oni koji nisu ljubitelji kupusa. A još kada je tu i teletina, onda je ovo jelo koje se mora probati!
Sastojci:

500 g teletine
1 glavica mladog kupusa
1 glavica ljubičastog kupusa
400 pelata paradajza
1 l goveđeg temeljca
1 luk
1 mrkva
3 češnja bijelog luka
1 kašika paradajz koncentrata
curry prah
mljevena crvena paprika
svježi peršun
so
biber

Teletinu isijecite na malo veće zalogaje, pa je blago zapržite. Potom, dodajte krupnije izrezan luk i kolutiće mrkve. Dinstajte sve oko desetak minuta, pa dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i začine (so, biber, curry prah, mljevenu crvenu papriku). Umiješajte i kašiku koncentrata paradajza, pa stavite kupus koji ste isjekli na četvrtine.

Preko kupusa izlijte pelat i goveđi temeljac, sve pospite sitno sjeckanim svježim peršunom i krčkajte poklopljeno oko sat vremena. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana