17.6.2021. 16:26
Mirisni potatosi
Kada niste sigurni šta biste jeli, krompir iz rerne je uvijek dobro rješenje. Još ako ga pravite po ovom receptu, onda sigurno nećete pogriješiti.
Sastojci:

1 kg krompira
30 ml ulja
muškatni oraščić
biber u zrnu
luk u granulama
kurkuma
so
mljevena crvena paprika
ruzmarin

umak:
100 g svježeg sira
20 ml majoneze
svježi kopar
sok limuna
1 kašika meda 

Izaberite što manji mladi krompir i dobro ga operite. Nemojte ga guliti! Krompir, najprije, prelijte uljem, pa dodajite začine: muškatni oraščić, biber u zrnu, luk u granulama, kurkumu, so, mljevenu crvenu papriku i ruzmarin. Stavite peći na 220 stepeni oko pola sata.

Dok se krompir peče, napravite ukusni umak koji će upotpuniti ovo jelo. U srednjoj zdjeli pomiješajte svježi sir i majonezu, te dodajte svježi kopar, sok limuna i med. Sve dobro izmiješajte i ostavite u frižider da se hladi, dok krompir ne bude gotov. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana