18.6.2021. 12:26
Fino ispečen komad mesa dodatno ćete obogatiti ako ga uvaljate u začinske trave. To će umnogome poboljšati okus i dati posebnu aromu jelu.
Sastojci:
700 g bifteka
umak:
20 g sušenog paradajza
2 češnja bijelog luka
50 ml vrhnja za kuhanje
sitni bosiljak
so
biber
začinske trave:
svježi kopar
svježi peršun
2 češnja bijelog luka
so
biber
Biftek izrežite na jednako debele šnicle, otprilike oko 2-3 cm. Na
Tefal Optigrillu manuelno odaberite jačinu temperature na medium i stavite meso da se peče. Nakon nekoliko minuta imate ćete savršeno ispečene bifteke. Ostavite ih sa strane da se prohlade, a u posebnoj zdjeli pomiješajte sitno nasjeckane svježi kopar i svježi peršun. U tu mješavinu dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, te posolite i pobiberite. Sve dobro izmiješajte, pa u to uvaljajte meso sa svih strana.
Dok meso poprima aromu od začinskih trava, napravite umak. Popržite sušeni paradajz iz ulja, pa mu dodajte sitno nasjeckan bijeli luk. Kada luk otpusti svoju aromu, sve prelijte vrhnjem za kuhanje, te posolite i pobiberite. Na kraju dodajte sitni bosiljak, dobro izmiješajte i skinite s vatre. Biftek poslužite uz
Mirisne potatose i ukusni umak!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.