5.7.2021. 14:32
Drama biftek
Sa pripremom hrane ne treba komplikovati, ali ponekad moramo odvojiti malo više vremena i napraviti jelo koje će biti filmsko. Mi smo uživali u Drama bifteku!
Sastojci:

300 g bifteka
30 g putera
1 kašika senfa
so

prilog od leće:
200 g crvene leće
30 g kikirikija
svježi peršun
300 ml vode
so

umak od vrganja:
20 g suhih vrganja
50 g putera
50 ml vrhnja za kuhanje
50 ml vode
20 g mljevenog lana
so
biber

Suhe vrganje namočite u vodi i ostavite da stoje. U biftek utrljajte so, pa ga obilato premažite senfom. Ostavite ga da se marinira na sobnoj temperaturi.

U šerpu stavite leću, pa dodajte sitno sjeckan peršun, kikiriki i kockicu putera (50 g putera). Prelijte sve sa 300 ml vode i posolite po želji, te krčkajte na laganoj vatri oko 15 minuta uz povremeno miješanje.

Zatim, pripremite umak. Na puteru prepržite ocijeđene vrganje, a potom ulijte toplu vodu i vrhnje za kuhanje. Posolite i pobiberite, a na kraju dodajte mljeveni lan i sve dobro izmiješajte.

Na kraju ispržite biftek. Rastopite puter (50 g), pa na njega stavite biftek. Pržite oko 4-5 minuta sa jedne strane, a oko 2-3 minute kada ga okrenete. Izvadite ga iz tave na tanjur i ostavite da odmori.

Odstojao biftek prerežite na pola, pa ga poslužite na podlozi od leće, a po mesu rasporedite umak od vrganja. Uživajte u još jednom vrhunskom obroku uz Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana