7.7.2021. 12:04
Skuša ko duša
Kada bi je probali, a da pritom ne znate o kojoj ribi se radi, teško biste ikad i pretpostavili da je riječ o skuši. Ovako pripremljena, skuša ostaje sočna i ne gubi svoj vrhunski okus.
Sastojci:

300 g filea skuše
½ crvene paprike
1 stabljika mladog luka
1 tikvica
50 g putera
mladi bijeli luk
maslinovo ulje
so
biber

Poželjno je da ste u dobrim odnosima sa mesarima i radnicima u ribarnici, tako da onda možete očekivati dobar komad mesa ili svježu i očišćenu ribu. Na taj način možete čak dobiti i isfelitiranu skušu što će vam umnogome olakšati pripremu.

Dakle, u Tefal tavi blago zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite ribu oko 2-3 minute sa svake strane. Posolite po želji i skinite s vatre.

U istu tavu, zatim, dodajte crvenu papriku isjeckanu na kockice, te mladi luk i tikvicu izrezanu na ploškice. Na kraju dodajte kockicu putera, te sitno nasjeckan mladi bijeli luk. Posolite i pobiberite po želji. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana