8.7.2021. 11:57
Šnicla raspašoj
Dobar komad mesa može postati još bolji, a jedan od načina je da šniclu napunite, urolate, pa još umotate u suho meso. Zar nije pravi raspašoj?!
Sastojci:

300 g juneće šnicle
100 g lješnjaka
100 g suhog mesa
30 g kapara
bijeli biber u zrnu
senf sa sjemenkama
so

Uz pomoć Tefal sjeckalice napravite nadjev za šniclu. Ubacite lješnjake, kapare, bijeli biber u zrnu, te senf sa sjemnekama i so, pa miksajte dok se sve ne sjedini.

Šniclu dobro izlupajte čekićem za meso, pa je blago posolite. Po mesu ravnomjerno rasporedite nadjev, pa ga pažljivo urolajte. Nakon toga srolanu šniclu dodatno umotajte u tanke listove suhog mesa i pričvrstite kuhinjskim koncem.

Stavite peći na 180 stepeni oko 40 minuta, pa kada se meso odmori isijecite je na manje komade i poslužite uz omiljeni prilog.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana