9.7.2021. 14:30
Pikantna govedina s njokama
Njoke su odlična namirnica koja se, poput tjestenine, odlično slaže sa mesnim jelima i jelima koja imaju bogat umak. Recept za pikantnu govedinu s njokama sve je to i praktično potvrdio!
Sastojci:

150 g junetine
300 g njoka sa špinatom
4 male glavice luka
100 ml povrtnog temeljca
30 g putera
chili sjemenke
biber
majčina dušica
so
susam

Proključajte veću količinu vode, malo je posolite i stavite njoke da se kuhaju oko 5 minuta. Ako ne nađete one sa špinatom, poslužit će i obične ;) Potrebno je samo da ih ne prekuhate. 

Dakle, napola skuhane njoke ostavite sa strane, pa počnite pripremati meso. U Tefal tavi, najprije, popržite manje glavice luka. Ostavite ih cijele i ne sitnite ih. Zatim, dodajte kockice junetine i pržite dok lijepo ne porumene. Tada dodajte njoke, pa začinite sve sa chili sjemenkama, biberom i majčinom dušicom. Ulijte temeljac, smanjite vatru i krčkajte dok meso ne bude dovoljno mekano. Na kraju dodajte susam.
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana