9.7.2021. 14:30
Njoke su odlična namirnica koja se, poput tjestenine, odlično slaže sa mesnim jelima i jelima koja imaju bogat umak. Recept za pikantnu govedinu s njokama sve je to i praktično potvrdio!
Sastojci:
150 g junetine
300 g njoka sa špinatom
4 male glavice luka
100 ml povrtnog temeljca
30 g putera
chili sjemenke
biber
majčina dušica
so
susam
Proključajte veću količinu vode, malo je posolite i stavite njoke da se kuhaju oko 5 minuta. Ako ne nađete one sa špinatom, poslužit će i obične ;) Potrebno je samo da ih ne prekuhate.
Dakle, napola skuhane njoke ostavite sa strane, pa počnite pripremati meso. U
Tefal tavi, najprije, popržite manje glavice luka. Ostavite ih cijele i ne sitnite ih. Zatim, dodajte kockice junetine i pržite dok lijepo ne porumene. Tada dodajte njoke, pa začinite sve sa chili sjemenkama, biberom i majčinom dušicom. Ulijte temeljac, smanjite vatru i krčkajte dok meso ne bude dovoljno mekano. Na kraju dodajte susam.