12.7.2021. 12:17
Baš je lijep ovaj rep
Goveđi rep nećete lako pronaći u mesnici, ali ako ga ipak zateknete nemojte se dvoumiti oko kupnje. Naš kuhar ima sjajan recept za ovu prilično podcijenjenu namirnicu.
Sastojci:

1 kg goveđeg repa
1 ljubičasti kupus
4 luka
400 g krompira
2 mrkve
100 g bukovača
¼ korijena celera 
1 korijen peršuna
2 češnja bijelog luka
1 kašika koncentrata paradajza
so
biber
maslinovo ulje

Ako uspijete pronaći goveđi rep, a to ne bi trebao biti problem ako ste u dobrim odnosima s mesarom, onda zamolite i da vam ga isječe na nekoliko manjih komada. Meso dobro isperite ispod jakog mlaza vode kako biste saprali manje kosti koje se pojave prilikom rezanja repa.

U Tefal šerpu rasporedite meso, a između mesa komade ljubičastog kupusa. Potom, dodajte luk, krompir i mrkvu, ali ih nemojte previše sitniti. Bitno je da povrće bude u malo većim komadima kako se ne bi raspalo pri kuhanju.

Dodajte, potom, i bukovače, korijen celera i peršuna, te čitave češnjeve bijelog luka. Ubacite koncentrat paradajza, so i biber, pa ulijte maslinovo ulje. Sve prelijte toplom vodom, poklopite i krčkajte na laganoj vatri oko 90 minuta uz povremeno lagano miješanje. Ukoliko vam je malo umaka, slobodno dodajte vode po želji. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana