13.7.2021. 11:23
Konzumacija različitih namirnica je ključ pravilne ishrane. Obogatite svoj jelovnik ovim receptom koji je spoj talijanske i njemačke kuhinje i odličan je izbor za tople ljetne dane.
Sastojci:
300 g pilećeg filea
150 g tjestenine po želji
1 keleraba
1 luk
1 mrkva
2 češnja bijelog luka
150 ml povrtnog temeljca
svježi peršun
biber
so
U
Tefal tavi popržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte kockice kelerabe i mrkve. Nakon par minuta, u tavu ubacite i kockice pilećeg filea, pa sve dinstajte par minuta. Zatim, ide sitno sjeckani bijeli luk i svježi peršun, pa so i biber. Kada meso porumeni, sve prelijte povrtnim temeljcem, poklopite i krčkajte na tihoj vatri oko 25 minuta.
Pred kraj kuhanja, u posebnoj šerpi skuhajte tjesteninu po želji. Pastu možete umiješati u tavu sa mesom i povrćem, a možete je servirati i posebno na tanjuru, pa je preliti. Za šta god se odlučili, sigurni smo da nećete pogriješiti. Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.