14.7.2021. 11:33
Zapečena koljenica
Teleća koljenica traži svoje vrijeme, pa je trebate pustiti da se „kvarca“ u rerni, jer rezultat je zaista fenomenalan. Meso je sočno i topi se u ustima!
Sastojci:

2 kg teleće koljenice
1 glavica luka
1 krompir
1 mrkva
so

Koljenicu nemojte rezati na manje komade. Obilno je posolite pa rukama „umasirajte“ so u meso. Stavite u veliku Tefal tepsiju, te dodajte cijelu glavicu luka i čitav krompir, kao i mrkvu.

Sve dobro pokrijte alu folijom i stavite u rernu peći na 160 stepeni oko 4 sata. Meso i povrće će se peći u vlastitim sokovima što će im dati neodoljiv miris i okus.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana