15.7.2021. 15:39
Paprike skoro pa možete puniti sa svim što vam padne na pamet. Dobro, možda ne baš s čokoladom, ali varijanta sa povrćem i bukovačama je za svaku pohvalu.
Sastojci:
500 g manjih paprika
1 stabljika prase
1 batat
100 g bukovača
2 češnja bijelog luka
1 kašika soja sosa
maslinovo ulje
svježi peršun
so
Za početak paprikama odstranite dio s peteljkom kako biste napravili prostor za punjenje i ostavite ih sa strane.
Potom, napravite ukusni nadjev. Najprije, popržite kratko prasu isjeckanu na ploškice, pa dodajte sitno nasjeckan batat i bukovače. Sve mora biti sitno nasjeckano kako biste sebi olakšali filovanje paprika.
Kada gljive porumene, dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, te svježi peršun. Prelijte sve sa soja sosom i malo vode, te posolite po želji. Pustite da se krčka između 5-8 minuta. Dobiveni nadjev ravnomjerno rasporedite u unutrašnjost paprika, pa ih poslažite u tepsiju. Paprike, na kraju blago prelijte maslinovim uljem i po želji dosolite, pa stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.