19.7.2021. 12:00
A što s piletinom, pitanje koje nas muči kad god vidimo ovu namirnicu. Pržiti je, pohovati ili peći? Ma, urolajte je, pa kud puklo!
Sastojci:
500 g pilećeg filea
300 g šampinjona so
70 g suhog mesa
1 luk
1 kašika senfa
100 ml bijelog vina
1 kašika milerama
so
biber
malo vode
Pileći file izrežite na jednake šnicle, pa ih blago istucite čekićem za meso. Na svaku šniclu stavite tanju krišku suhog mesa, pa urolajte i učvrstite čačkalicama. Rolnice pržite u
Tefal tavi između 5 i 7 minuta, pa ih izvadite u tanjur i ostavite sa strane.
U istu tavu dodajte sitno nasjeckan luk, pa kad se zazlati i omekša dodajte šampinjone narezane na listiće. Kada sva tečnost od gljiva ispari, vratite piletinu u tavu, pa dodajte senf, ulijte vino, te posolite i pobiberite. Krčkajte na laganoj vatri 7-8 minuta, pa pred kraj umiješajte mileram.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.