28.7.2021. 12:00
Kuskus povrtne tortice
Dan se ubio za kuskusa i povrća. Lagani obrok koji je će svojim mirisima i okusima donijeti osvježenje na vašu trpezu.
Sastojci:

200 g kuskusa
20 ml kokosovog ulja
1 luk
1 mrkva
1 crvena paprika
1 tikvica
1 kašika koncentrata paradajza 
so
biber
svježi peršun
muškatni oraščić

Kuskus je sve popularnija namirnica, a osim svog neutralnog okusa zbog kojeg se može slagati sa različitim namirnicama, prednost mu je i u vrlo jednostavnoj pripremi. Proključajte 400 ml vode i posolite, pa sa njom prelijte kuskus. Lagano ga izmiješajte i ostavite oko 5 minuta.

U Tefal tavi zagrijte kokosovo ulje, pa na njemu kratko prepržite skuhani kuskus i ostavite ga sa strane.

Zatim, u većoj Tefal tavi popržite sitno nasjeckan luk. Kada luk porumeni, dodajte kockice mrkve, crvene paprike i tikvica. Pržite povrće oko 5 minuta, pa u njega umiješajte koncentrat paradajza. Sve prelijte sa 150 ml tople vode, te začinite sa soli, biberom, muškatnim oraščićem i sitno sjeckanim svježim peršunom. Smanjite vatru i krčkajte oko 15 minuta.

Na kraju u povrće umiješajte kuskus i ostavite da se prohladi. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u manje kalupe za torte i kolače, i servirajte baš kao torticu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana