29.7.2021. 11:20
Kao što ne treba brzo jesti, nekada nije dobro ni brzo kuhati. Za sočna i ukusna ovčija rebra odvojite malo više vremena i dobit ćete sjajnu nagradu za vaš stomak.
Sastojci:
600 g ovčijih rebara
500 g mladog krompira
so
marinada:
50 ml ljutog kečapa
1 kašika sirćeta
biber
so
muškatni oraščić
luk u granulama
Meso najprije dobro posolite, pa rukama temeljito utrljate so. Mladi krompir dobro operite i nemojte ga guliti, već ga samo na nekoliko mjesta zarežite nožem kako biste na kraju dobili fino pečene ploške.
Sve stavite u Tefal tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Za to vrijeme napravite marinadu. U zdjeli pomiješajte ljuti kečap i začine: biber, so, muškatni oraščić i luk u granulama. Dodajte i sirće, pa sve dobro izmiješajte i sa ovom smjesom premažite meso i krompir. Sve ponovo vratite u rernu i nastavite peći još 40 minuta. Nakon toga, opet sve još jednom premažite ostatkom marinade i vratite ponovo u rernu na još 40 minuta. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.