3.8.2021. 13:36
Zvjezdani brodet
Napravili smo brodet u kojem su sve same zvijezde iz vode. Tu je skuša, pa brancin, te pangasius, i na kraju neodoljive kozice. Sve skupa smo nazvali Zvjezdani brodet koji je za prste polizati!
Sastojci:

200 g skuše
200 g brancina
200 g fileta pangasiusa
150 g kozica
1 luk
3 češnja bijelog luka
200 ml povrtnog temeljca
50 ml paradajz sosa
30 g putera
svježi peršun
biber

U širokoj Tefal šerpi popržite sitnije nasjeckan luk, pa kada omekša dodajte sitno nasjeckane bijeli luk i svježi peršun. Sve prelijte povrtnim temeljcem, pa dodajte i paradajz sos. Kada umak proključa, smanjite vatru pa dodajte komade skuše i brancina. Krčkajte oko 15 minuta.

Potom, u šerpu dodajte filete pangasiusa i kozice, te kockicu putera i po želji pobiberite. Poklopite sve i nastavite krčkati još oko 10 minuta. U gotov brodet dodatno možete dodati listiće svježeg bosiljka. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana