23.8.2021. 14:40
Možda vam je avokado nejestiv i bezukusan kada ga jedete samog, ali kada od njega napravite paštetu, onda je potpuno druga priča. Uživajte u ovom laganom i zdravom namazu!
Sastojci:
pašteta:
1 avokado
3 češnja bijelog luka
1 kašika svježeg peršuna
50 ml maslinovog ulja
so
biber
za serviranje:
tost hljeb
svježi paradajz
sok limuna
rukola
Izaberite zdrav i zreo avokado koji je na dodir blago mekan. Ogulite ga i uklonite košpicu, pa ga stavite u plastičnu posudu za miksanje. Dodajte češnjeve bijelog luka, listove svježeg peršuna, te so i biber. Sve prelijte sa maslinovim uljem, pa
Tefal štapnim mikserom izradite paštetu.
Sa Tefal citrusetom iscijedite sok 1 limuna, a Tefal tosteru blago prepržite tost hljeb. Na svaki tost nakapajte nekoliko kapi limunovog soka, pa preko namažite paštetom. Potom stavite tanke kriške paradajza i malo rukole. Prijatno!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.