24.8.2021. 13:49
Umiksanac
Puno voća, malo povrća i bademovo mlijeko pomoći će vam u spravljanju tako moćnog napitka da vaš blender nećete gasiti ovih dana. Umiksajte nešto zdravo!
Sastojci:

1 limeta
1 breskva
100 g špinata
1 banana
1 avokado
100 ml bademovog mlijeka

Vrijeme je da vaš Tefal blender ponovo bude vaš najbolji prijatelj. Limeti odstranite kožicu, a bananu i avokado ogulite. Sve stavite u blender, pa dodajte listove svježeg špinata i oguljenu breskvu. Prelijte sve sa bademovim mlijekom, pritisnite dugme „smoothie“ i sačekajte nekoliko trenutaka dok ne dobijete pravi eliksir. Ukoliko vam je piće odveć gusto, slobodno dodajte još mlijeka ili malo vode.

Ovaj zdravi i osvježavajući napitak dodatno možete ukrasiti sa nekoliko kockica breskve. Uzdravlje!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana