25.8.2021. 16:10
Čokoladirani
Okolo je čokolada, unutra je čokolada. Jedna je prhka, druga je tečna. A sve je jedan kolač! Čokoladirani se zove i nećete mu moći odoljeti.
Sastojci:

180 g mliječne čokolade 
120 putera
2 jaja 
2 žumanca
50 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica aroma vanilije
2 kašike brašna
kakao prah

Otopite puter, pa ga toplog izlijte prego čokolade koju ste prethodno usitnili nožem. Sve dobro izmiješajte špatulom i ostavite sa strane.

Uz pomoć Tefal multipraktika izmiksajte jaja i žumanca sa šećerima i aromom vanilije. Kada se sve sjedini dodajte čokoladnu smjesu i nastavite miksati. Na kraju umiksajte i brašno.

Rupe u kalupu za muffine pospite sa malo kakao praha, pa u njih sipajte dobivenu smjesu. Sve stavite u zagrijanu rernu na 230 stepeni i pecite 6 minuta. Za postizanje najboljeg efekta, odnosno da vam se čokolada razlije nakon što prepolovite kolač najboljega je služiti toplog.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana