27.8.2021. 14:14
Podatke o tome kakvi su se omleti jeli po raznoraznim carskim dvorovima pronaći ćete u brojnim spisima, ali recept za omlet neznanog carevića nećete naći nigdje drugo!
Sastojci:
2 jaja
1 paradajz
1 luk
3 češnja bijelog luka
30 g suhog mesa
30 g putera
mljevena crvena paprika
biber
so
svježi peršun
Za početak paradajz izrežite na malo deblje kriške, pa pažljivo izdubite sredinu kako biste dobili okrugle „kalupe“ od paradajza.
U Tefal tavi rastopite puter pa na njega stavite „kalupe“ od paradajza. U posebnoj zdjeli umutite jaja koja ste začinili sa malo mljevene crvene paprike, soli, biberom i sitno sjeckanim svježim biberom. Smjesu od jaja ravnomjerno rasporedite u kriške paradajza i pržite oko 2-3 minute, pa ih potom okrenite i pržite par minuta i sa druge strane.
Za to vrijeme, u drugoj tavi prepržite sitno nasjeckan luk i bijeli luk, pa dodajte kockice suhog mesa i sitno nasjeckan svježi peršun. Kratko dinstajte pa skinite s vatre.
Omlet servirajte tako što ćete po kalupima paradajza ispunjenim jajim staviti i malo smjese od povrća i mesa.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.