2.9.2021. 14:23
Masala piletina
Zahvaljujući začinima okus jela može biti itekako poboljšan, a pravi dokaz za to je i masala piletina koja vam donosi potpuno drugačiji doživljaj ove popularne namirnice.
Sastojci:

350 g pilećeg filea
2 češnja bijelog luka
50 ml jogurta
muškatni oraščić
cimet
mljevena crvena paprika
komadić đumbira
garam masala
tandori masala
chili sjemenke
so
biber
1 kašičica paradajz pirea
malo ulja
50 ml vrhnja za kuhanje
korica limuna
korijander

umak:
1 manji luk
250 g pelata
50 g putera

Pileći file izrežite na veće kocke, pa dodajte začine: muškatni oraščić, cimet, mljevenu crvenu papriku, narendani komadić đumbira, sitno nasjeckan bijeli lukgaram masalu, tandori masalu, chili sjemenke, te so i biber. Na kraju dodajte paradajz pire i jogurt, pa sve dobro izmiješajte.

Začinjene komade piletine pržite na jačoj vatri, a u zdjelu u kojoj ste marinirali meso dodajte malo ulja, te vrhnje za kuhanje, koricu limuna i korijander i ostavite sa strane.

Brzo poprženu piletinu izvadite na poseban tanjur, a u istu tavu dodajte sitno nasjeckanu manju glavicu luka. Kada luk omekša, dodajte pelat iz konzerve i pustite da sve krčka oko 5 minuta. Tada vratite piletinu i dodajte ranije pripremljen umak, pa sve krčkajte još 20 minuta, uz povremeno miješanje. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana