3.9.2021. 10:45
U potrazi ste za laganim obrokom a koji je ujedno jednostavan za pripremu? Naš kuhar je odlučio ribi udahnuti malo meksičkog šmeka.
Sastojci:
400 g pangasius fileta
so
šareni biber
brašno
mljevena crvena paprika
salata:
5-10 kom piccolo paradajza
5-10 kom mini meksičkog krastavaca
100 g crvenog graha (iz konzerve)
2 češnja bijelog luka
¼ glavice luka
maslinovo ulje
so
šareni biber
File ribe posolite i pobiberite sa obje strane. U široj zdjeli pomiješajte brašno i mljevenu crvenu papriku, pa filete dobro uvaljajte u smjesu. Pržite ih na laganoj vatri oko 5-6 minuta sa svake strane.
Ovako pripremljenu ribu poslužite uz osvježavajuću salatu koju ćete napraviti od piccolo paradajza, mini meksičkog krastavca, crvenog graha iz konzerve, te sitno nasjeckanog luka i bijelog luka. Sve posolite i pobiberite po želji, te prelijte sa malo maslinovog ulja.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.