9.9.2021. 14:00
Losos sa pistacijama
Riba je zdrava, a losos poznat po brojnim dobrobitima po ljude. Bogat je proteinima, omega-3 masnim kiselinama te vitaminima i mineralima koji su dobri za čovjeka.

Pistacije su plod niskog grma ili drveta (lat. Pistacia vera), porijeklom iz jugozapadne Azije. Danas losos sa pistacijama, u 'KuhPoh' idejama za vaš super ručak.


Za pripremu jela potrebno vam je:

- 1 tikvica
- 50 g pistacija
- biber
- file lososa

Tikvicu isjecite na 4 jednaka komada te je malo zagrijte na ulju. Izmiksajte pistacije u blenderu, a zatim ih istresite na tanjur. Ddoajte malo bibera. Nakon toga umočite file lososa u smjesu pa pržite u tavi na unaprijed zagrijanom ulju. Pecite ravnomjerno na obje strane filea lososa. Nakon pripreme servirajte po želji. Tefal, ideje bez kojih ne možete!


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana