21.10.2021. 12:35
Želite li bombastičan ručak, naš kuhar ima adekvatan recept, a najviše će mu se obradovati ljubitelji mesa.
Sastojci:
500 g juneće šnicle
100 g suhog mesa
150 g mozzarelle
1 kašika ulja
biber
so
Juneće šnicle istanjite čekićem za meso, pa ih posolite i pobiberite sa obje strane. U svaku šniclu umotajte tanku krišku suhog mesa i veću kocku mozzarelle, formirajući malo veće mesne kuglice, odnosno bombice. Dodatno ih učvrstite kuharskim koncem.
Mesne bobmice, potom, ubacite u
Tefal Actifry fritezu, prelijte sve sa samo jednom kašikom ulja i namjestite da se prži 20 minuta. Dakle, za manje od pola sata dobićete savršeno ispržene mesne kuglice sa samo jednom kašikom ulja.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.