28.10.2021. 15:11
Sitnice mogu biti ključne da vam neko jelo bude onako, dobro ili odlično. Mozzarella je od ovih ćufti napravila savršen obrok.
Sastojci:
ćufte:
500 g faširanog mesa
svježi peršun
1 manji luk
3 češnja bijelog luka
origano
so
biber
umak:
100 ml paradajz sosa
svježi peršun
origano
malo šećera
svježi ruzmarin
maslinovo ulje
so
biber
dodatno: 100 g mozzarelle
U faširano meso dodajte sitno nasjeckane svježi peršun, luk i bijeli luk, te origano, so i biber. Sve dobro izmiješajte, pa rukama izradite ćufte. Na kraju u ćuftama palcem izdubite rupe u koje ćete naknadno staviti kocke mozzarelle.
No prije toga, napravite umak od paradajz sosa kojeg ćete začiniti svježim peršunom, origanom i svježim ruzmarinom. Dodajte i malo šećera, so i biber, te maslinovo ulje i sve dobro izmiješajte. Umak izlijte u tepsiju, po njemu poslažite ćufte i stavite peći na 180 stepeni oko 25 minuta. Zatim, u rupe koje ste ranije formirali stavite po kockicu mozzarelle i vratite peći na 200 stepeni još 10 minuta.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.