2.11.2021. 15:47
Kažu da se oko porijekla ove poslastice još uvijek vode sporovi, što nas nije spriječilo da se počastimo i zasladimo. Mekani i ukusni biskvit obogatili smo čokoladnim i voćnim preljevom!
Sastojci:
biskvit:
300 g brašna
100 g šećera
50 g putera
50 g čokolade za kuhanje
4 jaja
voćni preljev:
150 g šumskog voća (zaleđenog)
50 g šećera u prahu
10 ml vode
čoko preljev:
50 g čokolade za kuhanje
50 g šećera u prahu
30 g putera
20 ml vrhnja za šlag
Za pripremu biskvita najprije rastopite puter i čokoladu, pa ostavite sa strane da se malo ohladi. U većoj zdjeli pjenasto izmiksajte jaja i šećer, pa dodajte čokoladu i puter i nastavite miksati. Na kraju postepeno dodajite brašno dok se smjesa lijepo ne sjedini. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za kuglof, te stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite 25 minuta.
Dok se biskvit peče a kućom se širi miris kolača, napravite preljeve. Zaleđeno šumsko voće stavite u Tefal tavicu i zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte i malo vode, te šećer u prahu i miješajte dok se sve lijepo ne zgusne, pa skinite s vatre.
U drugoj tavici ili šerpici rastopite puter, vrhnje za šlag i čokoladu, pa na kraju umiješajte i šećer u prahu.
Kuglof nakon pečenja nemojte odmah vaditi iz kalupa, već ga ostavite desetak minuta da se hladi. Nakon toga, prelijte na najprije čokoladom, a potom i voćem.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.