5.11.2021. 16:26
Ramstek a la chef
Sočni komad mesa uz preukusni povrtni prilog će popraviti svakome raspoloženje, a i lakše je sit gledati na vremenske nepogode.
Sastojci:

300 g odležanog ramsteka 
1 mrkva
½ paprike roge
30 g putera
biber
krupna morska so
grančica ruzmarina

prilog:
1 luk
½ stabljkice celera
150 g krompira
30 g putera
mješavina začina
1 kašika sriracha sosa
50 ml vode
50 g parmezana

U posljednje vrijeme i kod nas su sve popularniji komadi mesa koji su odležani. Takvo meso je ukusnije, sočnije i mekše, pa ga je i lakše pripremiti za jelo. Ali, najprije, napravite povrtni prilog.

Popržite sitno nasjeckan luk, pa mu dodajte kockice stabljike celera i krompira. Kratko dinstajte, pa dodajte puter, sriracha sos i mješavinu začina. Sve prelijte toplom vodom i krčkajte dok skoro sva tekučina ne ispari. Tada dodajte narendani parmezan, sve skinite s vatre i lagano miješajte dok se sir u potpunosti ne otopi.

Zatim, pripremite meso. Zagrijte dobro Tefal tavu, pa stavite ramstek da se peče. Dodajte i mrkvu izrezanu na trakice, te file paprike roge. Nakon 3-4 minute okrenite meso, pa tada dodajte puter, grančicu ruzmarina, te biber i krupnu morsku so i sve pržite još 3-4 minute. Ako želite da je meso dobro pečeno, onda ga pržite i duže. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana