8.11.2021. 12:26
Draž Viljamovke
Slatku jesenju kombinaciju, koja će vas sigurno oduševiti, čine kruške, med i orasi. Još jedan sjajan i jednostavan recept za ljubitelje slatkog.
Sastojci:

250 g brašna
500 g kruške „viljamovke“
100 g meda
100 g šećera
150 g oraha
3 jaja
50 ml ulja
50 ml mlijeka
½ vrećice praška za pecivo

Ponovo smo u pomoć pozvali Tefal masterchefa koji nam je i ovog puta olakšao miješanje sastojaka. Za početak umiksajte pjenasto jaja i šećer, pa dodajte ulje i mlijeko. Potom, dodajte oko 70 g meda, te brašno i prašak za pecivo. Na kraju u smjesu umiksajte i orahe koje nije potrebno mljeti ili sitniti.

Kruške ogulite, izrežite na deblje kriške, te im odstranite košpice. Ostatak meda (30 g) izlijte na dno tepsije ili kalupa, pa po njemu poslažite kruške. Sve prelijte sa već pripremljenom smjesom i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana