9.11.2021. 14:28
Štrumpf čorba
U hladne jesenje dane najlakše se ugrijati nekim toplim obrokom, kao što je ova izvrsna čorba od gljiva.
Sastojci:

100 g zlatnih šampinjona
50 g šumskih gljiva
1 krompir
1 luk
1 mrkva
½ stabljike celera
svježi peršun
so
biber

U Tefal šerpi prepržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte kockice mrkve i stabljike celera. Kada povrće omekša, dodajte šampinjone i šumske gljive, pa nastavite dinstati. Tada dodajte kockice krompira i sitno nasjeckan svježi peršun, pa sve dinstajte par minuta.

Na kraju, sve posolite i pobiberite po želji, prelijte sa 500 ml tople vode, smanjite vatru i krčkajte oko 25 minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana