10.11.2021. 13:54
Wok bovine
Razigrajte svoja nepca malo drugačijim mirisima i okusima, jer vas ovaj recept vodi put Dalekog istoka i posebne kuhinje gdje dominiraju začini.
Sastojci:

250 g junećeg buta
1 veći luk
1 crvena paprika
2 mrkve
½ stabljike celera
4 češnja bijelog luka
2 kašike curry umaka
30 ml crnog vina
30 ml soja sosa
so
biber
svježi peršun
mljevena crvena paprika
chili prah
korica naranče

Kod ovog jela je jako bitna priprema da bi bilo brzo gotovo. Dakle, najprije pripremite povrće. Luk izrežite na ploške, a mrkvu, stabljiku celera i papriku na jednake trakice. Meso, također, izrežite na trake jednake debljine.

Za početak na laganoj vatri popržite luk i dinstajte ga dok ne počne tamniti. Tada pojačajte vatru i dodajte mrkvu, celer i papriku. Kada povrće porumeni dodajte meso i kratko ga prepržite. Zatim, ubacite bijeli luk, svježi peršun, te so i biber. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte curry umak, soja sos i crno vino, te mljevenu crvenu papriku i chili prah. Na kraju ulijte oko 100 ml vode i pustite da krčka oko 20 minuta, odnosno dok meso ne postane mekano.

Ovo sočno jelo poslužite uz rižu ili tjesteninu. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana