11.11.2021. 16:42
Mad Mak
Ako možda i postoji neko da ne voli mak, poslije ovog kolača to bi se trebalo promijeniti. Tako je mekan i ukusan, da se tepsija prazni brzinom svjetlosti!
Sastojci:

250 g brašna
200 g maka
200 ml jogurta
150 g šećera
100 ml ulja
1 vrećica praška za pecivo

preljev:
50 g čokolade
50 g putera

Osim što je preukusan, ovaj kolač je toliko jednostavan za napraviti da ćete ga vjerovatno vrlo često pripremati ukućanima i gostima.

Najprije izmiješajte jogurt i ulje, pa dodajte mak i šećer. Zatim, postepeno dodajite brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro umiješajte. Dobivenu smjesu izlijte u tepsiju ili kalup za kolače i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta. Gotov kolač prelijte čokoladom koju ste otopili sa puterom. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana