26.11.2021. 11:54
Slatki crnjaci
Svaki zalogaj se doslovno topi u ustima i ispunjava nas zadovoljstvom. Djeca će se otimati za ovim slatkišem.
Sastojci:

biskvit:
120 g brašna
80 g putera
30 g šećera
70 g smeđeg šećera
30 g kakao praha
20 g čokolade
1 jaje
½ kašike arome vanilije
½ kašike sode bikarbone
malo soli

fil:
150 g kikiriki putera
20 šećera u prahu

Pomiješajte kikiriki sa šećerom u prahu i ostavite sa strane.

Najlakši način da umijesite tijesto jeste da koristite Tefal multipraktik koji je odlična pomoć u kuhinji. Najprije ubacite puter sobne temperature, pa dodajte šećer i smeđi šećer i sve pjenasto umutite. Nakon toga, dodajte jaje i aromu vanilije, te nastavite miksati.

U fino umiksanu smjesu postepeno sipajte brašno, a potom i kakao prah, te malo soli i sode bikarbone i miksajte dok se sve lijepo ne sjedini. Na kraju u smjesu umiksajte i narendanu čokoladu (najbolje je koristiti onu sa što većim udjelom kakaa).

Od dobivene smjese napravite jednake kolutiće, pa na sredinu svakog stavite fil od kikiriki putera. Formirajte kuglice, pa kada ih spustite na tepsiju blago ih pritisnite prstima kako bi ih spljoštili. Kolačiće stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite 15 minuta. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana