8.12.2021. 11:57
Rajska čorba
Za paradajz kažu da je rajsko voće, odnosno povrće, pa smo zbog toga i ovu čorbicu nazvali rajskom. A o okusu i mirisu nećemo trošiti riječi, samo ćemo tražiti još!
Sastojci:

300 g cherry paradajza
1 luk
1 glavica bijelog luka
100 g putera
1 kašika šećera
150 ml vrhnja za kuhanje
svježi peršun
maslinovo ulje
so
biber

Krupno izrežite luk, a glavicu bijelog luka samo razrežite na pola. Sve ubacite u tepsiju, dodajte čitave cherry paradajziće, pospite soli i biberom, prelijte maslinovim uljem i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.

Zatim, u Tefal šerpi otopite puter, pa dodajte pečeno povrće. Ubacite malo šećera kako biste neutralizirali kiselost paradajza, te sitno sjeckani svježi peršun i vrhnje, pa sve krčkajte 5-7 minuta.

Na kraju, čorbu izmiksajte Tefal štapnim mikserom i uživajte u rajskim zalogajima.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana