9.12.2021. 16:10
Brzi kolač od voća
Voće je najbolje jesti svježe, ali je isto tako sjajan sastojak za razne vrste kolača. Ovaj današnji bude zaista gotov za otprilike pola sata, pa smo ga s razlogom nazvali Brzim kolačem od voća.
Sastojci:

100 g brašna
100 g šećera
100 g putera
4 jabuke
6 mandarina
50 g brusnica
70 g ječmenih pahuljica
1 kašičica cimeta
sok 1 naranče i limuna

Za početak napravite smjesu za kolač. Pomiješajte brašno, šećer, ječmene pahuljice, cimet i puter sobne temperature, pa rukama dobro umiješajte sve sastojke. Dobivenu smjesu ostavite sa strane.

Jabuke ogulite, pa ih izrežite na jednake kriške i poredajte ih po dnu tepsije. Preko njih rasporedite prethodno oguljene kriškice mandarine, te sušene brusnice. Sve prelijte sokom od jedne naranče i jednog limuna, pa preko toga rasporedite ranije napravljenu smjesu i lagano je utisnite rukama po voću. Sve stavite u rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta. Topao kolač možete poslužiti uz malo sladoleda od vanilije. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana