10.12.2021. 15:46
Napunjenci
Ukusni mesni nadjev smo upakovali u mekano tijesto, a oduševljenje postignutim rezultatom je raslo iz zalogaja u zalogaj. Napunjenci su top!
Sastojci:

tijesto:
300 g brašna
malo soli
oko 50 ml vode

fil:
400 g faširanog mesa
1 luk
1 mrkva
50 ml soja sosa

maslinovo ulje
so

Tijesto za ovaj recept je prelagano za napraviti. Potrebno vam je brašno, malo soli i vode tek toliko da možete umijesiti tijesto. Dobivenu smjesu ostavite sa strane, pa pripremite nadjev.

Sitno isjeckan luk i mrkvu izrezanu na trakice izdinstajte, pa kada omekšaju dodajte faširano meso i soja sos. Krčkajte sve oko 5-7 minuta.

Tijesto, potom, podijelite na jednake dijelove, i od njih napravite male pogačice. U sredinu svake stavite nadjev, pa preklopite na pola.

U Tefal šerpi, zatim, zagrijte veću količinu vode, pa kad proključa, posolite i ulijte malo maslinovog ulja. Napunjence lagano spuštaje u ključalu vodu i kuhajte oko 20 minuta. Prilikom serviranja pospite ih sa malo ljute mljevene paprike i uz soja sos.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana