16.12.2021. 14:24
Pileća ragu supa
Jesen i zimu je lakše prebroditi uz tanjur neke fine tople i ukusne supe. Jedna od jednostavnijih za napraviti svakako je ova od piletine i povrća.
Sastojci:

400 g pilećeg filea
30 g putera
2 luka
3 mrkve
3 krompira 
1 kašika pavlake
1 jaje
1 kašičica sušene mente
korica limuna

Isjeckajte luk na ploškice, a mrkvu na kolutiće, pa sve prepržite na puteru. Kada povrće omekša dodajte kockice krompira, pa nastavite dinstati par minuta. Tada dodajte pileći file, kojeg nije potrebno dodatno sitniti. Dakle, stavite ga u komadu. Sve prelijte sa pola litra tople vode i krčkajte oko pola sata.

Tada izvadite meso na tanjur, a supu nastavite krčkati pa u nju ulijte smjesu od pavlake i jaja u koju ste umiješali sušenu mentu. Dodajte i narendanu koricu limuna, ona će dati poseban šmek ovom jelu. Supu skinte s vatre, pa je uz pomoć Tefal štapnog miksera izradite u krem. Meso usitnite, pa ga naknadno dodajte u gotovu supu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana