17.12.2021. 14:21
Zrnati hljeb
Sve su traženiji hljebovi sa manjim udjelom brašna, ili sa integralnim brašnima. Mi smo se odlučili ne koristiti brašno uopće, već samo super ukusne različite sjemenke. Ovaj hljeb ćete obožavati!
Sastojci:

4 jaja
90 g oraha
90 g sjemenki tikve
90 g lana
90 g sjemenki suncokreta
90 g susama
100 ml vode
malo soli
malo sode bikarbone

Uz pomoć Tefal sjeckalice sameljite orahe i sve sjemenke na što sitnije kako biste zapravo dobili zamjenu za brašno. Što finije sameljete sjemenke, hljeb će biti mekši i ukusniji. Dobivenu smjesu dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

U Tefal multipraktik potom ubacite jaja pa ih pjenasto izmiksajte. Zatim, dok aparat radi dodajite vodu, so i sodu bikarbonu, a naposljetku i dobiveno brašno od sjemenki. Sve dobro izmiksajte, pa izlijte u okruglu tepsiju koju ste prethodno premazali puterom.

Stavite peći na 180 stepeni oko 40 minuta i uživajte u nevjerovatno dobrom domaćem hljebu bez brašna!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana