20.12.2021. 13:50
Kolačak
Mekani biskvit koji nas okusima i mirisima vodi u djetinjstvo odlika su ovog jednostavnog kolača kojeg vjerovatno možete napraviti od sastojaka koje trenutno imate u kući.
Sastojci:

250 g brašna
200 g šećera
3 jaja
150 ml jogurta
150 ml ulja
1 vanilin šećer
1 kašika arome ruma

preljev:
100 šumskog voća
20 g šećera u prahu
10 ml vode
20 g sjeckanih badema
narendana korica limuna

Najprije pjenasto umutite jaja, pa im dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miksati Tefal mikserom. Potom ulijte jogurt i ulje, te aromu ruma, pa miksajte dalje. Na kraju, postepeno umiksajte i brašno.

Dobivenu smjesu izlijte u tepsiju ili kalup za kolače i pecite oko pola sata na 180 stepeni.

Gotov kolač prelijte smjesom koju ste napravili od šećera u prahu i vode, te ga pospite nasjeckanim bademima, šumskim voćem i narendanom koricom limuna.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana