22.12.2021. 11:58
Nemojte dozvoliti da vam piletina dosadi. Ovaj način pripreme pilećeg filea će vam donijeti sasvim nove okuse u kojima ćete uživati do posljednjeg zalogaja.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
100 g mješavine gljiva
100 g šampinjona
50 g pureće šunke
20 g putera
1 manji luk
so
biber
Za početak pripremite ukusni nadjev. Na puteru prepržite sitno nasjeckan luk, pa mu dodajte mješavinu gljiva, koju možete nabaviti u većim trgovinama u smrznutoj varijanti. Sve dinstajte oko desetak minuta, pa skinite s vatre.
Pileći file razrežite kroz sredinu, pa ga dodatno stanjite čekićem za meso. Piletinu blago posolite, pa po njoj poslažite tanke kriške pureće šunke. Zatim stavite dio nadjeva od gljiva, pa sve urolajte i čvrsto uvijte u prozirnu foliju.
Zagrijte veću količinu vode, pa u njoj kuhajte piletinu 10 minuta. Nakon toga, piletinu izvadite iz folije, prebacite u tepsiju pa pecite na 220 stepeni oko 15 minuta. Uz ovo jelo poslužite popržene kapice šampinjona. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.