23.12.2021. 14:45
Nešto toplo, nešto fino... to se traži u ovim hladnim vremenima, a upravo je takva piletina u finom crvenom sosu.
Sastojci:
400 g pilećeg filea
30 g putera
100 ml bijelog vina
150 g pelat paradajza
1 mrkva
3 češnja bijelog luka
1 kašika brašna
svježi peršun
so
biber
prilog:
500 g krompira
so
kuhati oko 30 min.
Na puteru prepržite kockice mrkve, pa dodajte pileći file koji ste izrezali na zalogaje. Posolite i pobiberite, pa dinstajte 10-12 minuta. Tada dodajte bijelo vino, oko 50 ml tople vode i pelat paradajz. Sve krčkajte oko pola sata. Na kraju u sve umiješajte brašno, dodajte svježi peršun i sitno nasjeckan bijeli luk. Krčkajte još par minuta.
U posebnoj Tefal šerpi skuhajte krompir u slanoj vodi i poslužite kao prilog.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.