24.12.2021. 11:38
Zapečenci od tune
Riba i krompir se tako dobro slažu da su jela od ovih namirnica sjajan gastronomski užitak. Uživat ćete u odličnom spoju kopna i mora.
Sastojci:

500 g skuhanog krompira
100 g parmezana
180 g konzervirane tune
2 jaja
so
svježa menta
svježi peršun
maslinovo ulje

Krompir ogulite, pa ga skuhajte. Jaja također skuhajte.

U Tefal multipraktik, najprije, ubacite kuhani krompir pa ga lagano miksajte dok ne dobijete pire. Tada dodajte kuhana jaja, narendani parmezan, ocijeđenu tunu iz konzerve, te sve začinite sa soli, i sitno nasjeckanom mentom i peršunom. Pustite da mikser fino sjedini smjesu.

Od dobivene smjese napravite jednake pljeskavice pa ih poredajte u tepsiju koju ste prethodno pomastili maslinovim uljem. Zapečence pecite na 180 stepeni oko pola sata.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana