27.12.2021. 11:12
Praznično vrijeme je ispunjeno i pravljenjem raznih slastica, a ako ste u nedostatku inspiracije za kolače ovaj recept bi mogao biti rješenje. Zasladite se lješnjak kapicama.
Sastojci:
150 g lješnjaka
150 g putera
250 g mljevenog keksa
150 g nugat krema
100 g čokolade
200 g šećera
200 ml vode
U
Tefal tavi rastopite puter, čokoladu, šećer i vodu. Kada se šećer u potpunosti istopi, smjesu skinite s vatre. Lješnjake stavite u Tefal tepsiju i pecite ih desetak minuta na 220 stepeni. Dio lješnjaka ostavite sa strane, a ostale sameljite u Tefal sjeckalici.
Mljevene lješnjake i keks dodajte u smjesu od čokolade i dobro izmiješajte. Od ove smjese formirajte male pogačice, koje ćete izdubiti u sredini. U svako udubljene stavite par čitavih lješnjaka i prelijte ih nugat kremom (eurokrem, nutela, lino lada i sl.). Kolač dodatno možete posuti sa još mljevenih lješnjaka i ostaviti da se ohladi.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.