28.12.2021. 11:55
Morski složenac
Složenci obično idu u rernu i peku se prilično dugo. Ovaj naš ide u dublju tavu i krčka se oko pola sata. Rezultat je predobar!
Sastojci:

500 g filea oslića
300 g morskih plodova
400 g krompira
200 ml bijelog vina
200 ml vode
1 veća glavica luka
3 češnja bijelog luka
svježi peršun
so
biber

U Tefal wok tavu na dno poslažite ploškice luka. Na luk rasporedite file oslića, a po ribi poslažite kolutiće krompira. Sve pospite sa dosta sitno nasjeckanog svježeg peršuna, te ubacit čitave češnjeve bijelog luka. Na kraju, ubacite i morske plodove, te posolite i pobiberite.

Složenac prelijte bijelim vinom i vodom, poklopite i na laganoj vatri krčkajte oko pola sata. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana