28.12.2021. 11:55
Složenci obično idu u rernu i peku se prilično dugo. Ovaj naš ide u dublju tavu i krčka se oko pola sata. Rezultat je predobar!
Sastojci:
500 g filea oslića
300 g morskih plodova
400 g krompira
200 ml bijelog vina
200 ml vode
1 veća glavica luka
3 češnja bijelog luka
svježi peršun
so
biber
U
Tefal wok tavu na dno poslažite ploškice luka. Na luk rasporedite file oslića, a po ribi poslažite kolutiće krompira. Sve pospite sa dosta sitno nasjeckanog svježeg peršuna, te ubacit čitave češnjeve bijelog luka. Na kraju, ubacite i morske plodove, te posolite i pobiberite.
Složenac prelijte bijelim vinom i vodom, poklopite i na laganoj vatri krčkajte oko pola sata.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.