29.12.2021. 12:06
Patlidžan rolnice
Patlidžan uglavnom pohujemo ili ga koristimo za musaku, ali pravo uživanje u ovom povrću doživjet ćete tek kad probate ove rolnice.
Sastojci:
1 veći patlidžan

nadjev:
150 g svježeg sira
50 g suhog mesa
1 kašičica mljevenog korijandera
1 jaje
maslinovo ulje
svježi peršun
so
biber

Patlidžan izrežite na jednake, što tanje ploške. Malo ih posolite, pa ih kratko prepržite sa obje strane. Ostavite da se ohladi.

Za to vrijeme, pripremite nadjev. Pomiješajte svježi sir sa mljevenim korijanderom, sitno nasjeckanim svježim peršunom i kockicama suhog mesa. Posolite i pobiberite po želji, te u smjesu dodajte jaje i malo maslinovog ulja, pa sve dobro izmiješajte.

Dobivenu smjesu urolajte u listove patlidžana, poredajte u tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana