4.1.2022. 13:09
Tjestenina pripremljena u rerni ima potpuno drugo dimenziju od one kuhane, i skoro svaki takav recept je biser koji se treba isprobati. Trofejna tjestenina je nešto što se mora probati!
Sastojci:
150 g trofie tjestenine
350 g faširanog mesa
100 g smrznutog graška
50 g kukuruza šećerca
1 manji luk
100 g mozzarelle
100 g žutog sira
50 g parmezana
150 ml paradajz sosa
150 ml povrtnog temeljca
30 ml maslinovog ulja
100 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika mješavine začina
biber
svježi peršun
U
Tefal tepsiju stavite tjesteninu, pa po njoj rasporedite meso. Potom, ubacite smrznuti grašak, te kukuruz šećerac, manju glavicu luka narezanu na sitno, sitno sjeckani svježi peršun, te kockice mozzarelle i narendani žuti sir (gouda, edamer, trapist i sl.).
Sve lagano izmiješajte, pa prelijte paradajz sosom, povrtnim temeljcem, maslinovim uljem i vrhnjem za kuhanje, te začinite mješavinom začina i svježe mljevenim šarenim biberom. Na kraju protresite lagano tepsiju kako bi se sve namirnice što bolje sjedinile, pa sve pospite narendanim parmezanom i stavite na 180 stepeni. Pecite oko 50 minuta, odnosno dok sve lijepo ne porumeni. Prije serviranja, ostavite da se malo prohladi kako biste lakše vadili porcije iz tepsije.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.