7.1.2022. 15:20
Ćufte se sjajno slažu s tjesteninom, a u to smo se uvjerili i nakon ovog recepta gdje smo umjesto standardnog paradajz sosa koristili špinat.
Satojci:
250 g rezanaca
ćufte:
500 g pilećeg mljevenog mesa
30 g parmezana
3 češnja bijelog luka
mješavina začina
biber
umak:
300 g smrznutog špinata
300 ml pilećeg temeljca
200 g žutog sira
50 ml vrhnja za kuhanje
2 češnja bijelog luka
mješavina začina
Tanke rezance skuhajte al dente u dosta vode koju ste prethodno posolili. Dok se pasta kuha, napravite ćufte. Pomiješajte meso sa sitno nasjeckanim bijelim lukom, mješavinom začina, biberom i narendanim parmezanom. Oblikujte ćufte i pržite ih na laganoj vatri dok ne porumene sa svih strana.
Tada dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, smrznuti špinat, te mješavinu začina. Ulijte pileći temeljac pa krčkajte oko 7-8 minuta. Tada dodajte skuhanu tjesteninu i sve dobro izmiješajte. Na kraju u pastu umiješajte narendani žuti sir i vrhnje za kuhanje i skinite s vatre, pa lagano izmiješajte kako bi se svi sastojci što bolje povezali. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.