19.1.2022. 12:32
Riblji gušt
Nekada ste mogli kupiti samo cijelu ribu, a danas su dostupni filetirani primjerci koji su mnogo jednostavniji za pripremu, a užitak je jednak. Meso bodečnjaka je cijenjeno, a nakon što smo ga probali otkrili smo i zašto.
Sastojci:

500 g filea velikog bodečnjaka
200 g butternut tikve
3 češnja bijelog luka
20 g kapara
30 g putera
krupna morska so
svježi peršun

Dakle, file velikog ili crvenog bodečnjaka je dostupan u smrznutoj varijanti i lako ćete ga pronaći u svakom većem marketu. Ribu pripremajte odleđenu kako biste doživjeli njene prave okuse.

Tikvu ogulite i narežite na ploške približne debljine kao što je i file ribe. Sve stavite u Tefal tavu, pospite krupnom morskom soli i pržite na laganoj vatri oko 3-4 minute sa obje strane. Tada dodajte kapare, bijeli luk i svježi peršun, te kocku putera. Nastavite pržiti još par minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana