19.1.2022. 12:32
Nekada ste mogli kupiti samo cijelu ribu, a danas su dostupni filetirani primjerci koji su mnogo jednostavniji za pripremu, a užitak je jednak. Meso bodečnjaka je cijenjeno, a nakon što smo ga probali otkrili smo i zašto.
Sastojci:
500 g filea velikog bodečnjaka
200 g butternut tikve
3 češnja bijelog luka
20 g kapara
30 g putera
krupna morska so
svježi peršun
Dakle, file velikog ili crvenog bodečnjaka je dostupan u smrznutoj varijanti i lako ćete ga pronaći u svakom većem marketu. Ribu pripremajte odleđenu kako biste doživjeli njene prave okuse.
Tikvu ogulite i narežite na ploške približne debljine kao što je i file ribe. Sve stavite u
Tefal tavu, pospite krupnom morskom soli i pržite na laganoj vatri oko 3-4 minute sa obje strane. Tada dodajte kapare, bijeli luk i svježi peršun, te kocku putera. Nastavite pržiti još par minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.