21.1.2022. 13:57
Violet rižoto
Pored mirisa i okusa, ono što nas privlači hrani jesu i boje. Ovaj prirodno obojeni rižoto je magičan za oči i blagotvoran za nepce.
Sastojci:

100 g riže
150 g gorgonzole
100 g purećih dimljenih prsa
½ glavice ljubičastog kupusa
1 luk
2 češnja bijelog luka
300 ml povrtnog temeljca
½ stabljike prase
svježi peršun

Luk isjecite na što tanje ploškice, pa ga kratko prepržite. Kupus možete izrendati, što je lakša varijanta, a možete ga i tanko narezati, za šta vam je potreban dobro oštar nož. Tanko narezan kupus dodajte luku, pa sve dinstajte 5-7 minuta da povrće omekša.

Dio kupusa, zatim prebacite u povrtni temeljac, pa ga izmiksajte štapnim mikserom kako biste dobili ljubičastu smjesu. Ostavite je sa strane. Kupusu i luku, potom, dodajte kolutiće prase, te svježi peršun i rižu. Lagano sve dinstajte kako bi se riža što bolje povezala sa ostalim namirnicama, pa prelijte sa ljubičastom smjesom i krčkajte oko 10-12 minuta.

Pred kraj dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i kockice gorgonzole, pa sve lagano izmiješajte i skinite s vatre. Tada dodajte trakice purećih dimljenih prsa i poslužite toplo. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana